„АСО Панема” ООД поема под охрана пристанище Св. Никола в Черноморец

„АСО Панема” ООД поема под охрана пристанище Св. Никола в Черноморец

Инвеститорите на рибарското пристанището в Черноморец довериха сигурноста на проекта и възложиха охраната му на АСО Панема ООД. Пристанището в Черноморец е сред приоритетите на правителството, защото ще даде сериозен икономически тласък за развитието на Черноморец и ще го превърне във водещ рибарски център.

Рибарското пристанище в Черноморец ще носи името на св. Никола. Капацитетът му ще се разшири до 96 стоянки за рибарски лодки с дължина от 7 до 12 метра, като ще се открие и възможност за докуване на 10 кораба с максимално тегло до 200 тона и дължина до 25.5 метра. Чрез изграждането на пристаните за лодки с хелинг те ще домуват на брега и през неактивния сезон, като ще има възможност за извършване на техническо обслужване и малки ремонти по тях.

На пристанището ще има и рибна борса с хладилна база за първоначална обработка на уловената риба. Целта е да се повиши контролът върху риболовните дейности, да се ограничат нерегламентираните продажби и да се създадат условия за директна продажба на улова от рибарите. Така потребителите ще могат да си купуват риба без участието на прекупвачи.

АСО Панема ООД ще обезпечи сигурността на обекта чрез специализирана денонощна физическа и техническа охрана посредством професионално обучени охранители и модерно оборудван оперативно дежурен център.