Охрана с Дрон

Охрана с Дрон

"Асо Панема" ООД има удоволствието да Ви представи най иновативното си решение, за видеонаблюдение и контрол на обекти в извън населени места. Проектът е удостоен с грамота от НАЛСИЧОД (Националната Асоциация на лицата и Сдруженията, извършващи частна охранителна дейност) за най иновативната програма в бранша. След като програмата беше успешно тествана на редица обекти „Асо Панема” ООД създаде свое специализирано авио звено "пилот коптер" за изпълняване на проекти посредством дронове. Отделът разполага с високо квалифицирани пилоти и оператори, както и с цялата необходима техническа поддръжка. Сега ще проследим процеса на работа по видеонаблюдение и контрол на земеделски земи и продукция, реакцията на охранителна фирма „АСО Панема” ООД и начина на действие на охранителните екипи по опазване на продукцията, и задържането на извършителите на престъпления в охраняемите обекти. Охранителна фирма „АСО Панема” ООД по предварително зададени координати за облитане и видеоконтрол на охраняемият обект, стартира полета на дрон DJI Inspire 1 с монтирани специални камери за виденаблюдение и заснемане на събитието и преноса му в реално време в ОДЦ.

Процеса на работа при констатирано нарушение и проникване в охраняемият обект е следният: След излитането на охранителният дрон по предварително зададените му координати, същият се насочва към охраняемия обект. Пристигайки над обекта, дрона започва облитане и видеоконтрол от въздуха на височина между 10 – 30 метра, като внимателно се оглеждат всички трудно достъпни места в охранявания обект. При констатирано нарушение, нарушителят се засича и се започва непрекъснат контрол и видеонаблюдение на лицето нарушител. След установяването на мястото на нарушението, дежурен оператор незабавно изпраща автопатрул за инспекция и реакция, по установяването на извършителят и неговото задържане и предаване на органите на ПУ на МВР. Задържането на нарушителя в охраняемия обект се извършва съгласно Закона за частната охранителна дейност, спазвайки инструкциите за действия при задържане на нарушител.

Дългогодишният опит на „АСО Панема” ООД в охранителната дейност е показал, че превантивната защита е изключително важно условие за сигурността и воденето на успешен бизнес на нашите клиенти.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате допълнителни въпроси!

Видео

Допълнителни документи